Top školky | Blog
Logopedické SLOVOHRÁTKY -  budou bavit vaše dítě i vás!

Logopedické SLOVOHRÁTKY - budou bavit vaše dítě i vás!

29. 1. 2018 | Vzdělávání Sdílet na Facebooku

Problémy se správnou výslovností hlásek má v České republice asi 250 000 dětí.

Příčiny mohou být různé. Anatomické odchylky, neobvyklé vývojové tempo dítěte nebo problémy psychického rázu na jedné straně a na druhé fakt, že s dětmi málo mluvíme a náš čas, který bychom s nimi měli strávit, nahrazujeme technikou, u které doufáme, že je bez nás zabaví.


Komunikace v tom druhém případě dostává na frak a rádoby ušetřený čas se jak bumerang zase vrací zpátky k matkám a otcům ve formě doby, kterou budou muset strávit s potomkem u odborných logopedů a domácím procvičováním.

Náprava řeči trvá delší čas než v minulosti a ne každý rodič řeší vady mluvy svého syna či dcery, když je to aktuální. I díky tomu vzrůstá množství dětí, které nenastupují do první třídy v řádném termínu nebo tam vyrazí s hláskovou vadou. Což jim přinese další problémy, protože každá odlišnost v dětském kolektivu je centrem nevítané pozornosti.


Logopedové, přes velkou zaneprázněnost, se stále snaží vymýšlet nové prostředky pro trénink správné výslovnosti, vydávají další knížky a zajímavé pracovní sešity, které mají podpořit jak nácvik problematických hlásek, tak hlavně motivaci k několika týdenní, někdy stereotypní práci dítěte na své řeči.

  

Také vás nebaví opakovat stále stejná slova dokola a každý den hledat nový stimul, jak své dítě přinutit napravovat špatnou mluvu? Už ztrácíte oba dva trpělivost a nácvik hlásek vás otravuje víc a víc? Tak co zkusit SLOVOHRÁTKY!


Slovohrátky je první interaktivní mobilní aplikace pro předškolní děti, která už více než rok září na českém logopedickém nebi. Její odbornou autorkou je paní Mgr. Helena Kolbábková, dlouholetá učitelka v mateřské škole a od roku 1998 logopedka ve Speciálně pedagogickém centru při Základní a mateřské škole logopedické, Brno. Hravou formou a ručně malovanou grafikou, přizpůsobenou dětskému vnímání, dává prostřednictvím příběhů, obrázků a her šanci i vaší rodině zpestřit systém nácviku správné výslovnosti písmen, se kterými má váš potomek problém.

Soubor 13 sešitů, z nichž každý je zaměřený na jedno písmeno nebo skupinu písmen (L, C, S, Z, Č, Š, Ž, ĎŤŇ, TRDR, R samohlásky, R celé, Ř, CxČ), nabízí několik desítek cvičení, která pomohou vašemu dítěti drilovat jednotlivé hlásky netradiční formou.


Aplikace je navržena tak výhodně, že nemusíte pořizovat celou sadu písmen, ale stačí si zakoupit a stáhnout pouze to, které dělá vašemu dítěti problémy.

Cenná je pro svou mobilitu, takže zábavná cvičení mohou být stále s vámi, ať jste kdekoliv.

Čtený příběh, dechové a artikulační cviky, nápodoba zvuku, obrázková slova k trénování a pexeso vytvářejí dokonalou sestavu, která naprosto nenásilnou formou vtáhne vašeho potomka do nácviku, aniž by si to uvědomil. Kromě zlepšené výslovnosti můžete u něho očekávat rozšíření slovní zásoby, podporu logického myšlení, jazykového citu, fonematického sluchu a zdokonalení komunikačních dovedností. A to vše hravě a nenásilně, v rámci dětského myšlenkového světa. Čas, který tak strávíte společně s vaším synem nebo dcerou při cvičení hlásek dostane zase nový rozměr!


Web Topskolky.cz se partnerstvím se Slovohrátkami rád připojuje k propagaci této u nás ojedinělé řečové pomůcce. Slovohrátky si nekladou za cíl logopedickou terapii nahradit, ale určitě ji významně obohatí. Není to zázrak, ke kterému dítě posadíte a ono začne správně mluvit. Tím nejdůležitějším faktorem při nácviku stále budete vy. Matka nebo otec. Tyto dva lidi totiž technika nikdy nemůže nahradit!


Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru