Top školky | Blog
Školky už nehodnotí jen Česká školní inspekce, ale i rodiče na speciálním webu – 15. 1. 2014

Školky už nehodnotí jen Česká školní inspekce, ale i rodiče na speciálním webu – 15. 1. 2014

11. 8. 2016 | Vzdělávání Sdílet na Facebooku

Reputaci mateřských škol rodiče dosud zjišťovali na diskusních fórech a stránkách České školní ispekce. Ta ve svých inspekčních zprávách zveřejňovaných na http://www.csicr.cz posuzuje zejména dodržování rámcového vzdělávacího programu, vzdělání učitelek, vzhled budovy nebo materiální vybavení školky.

Spokojenost dětí a rodičů se školkou už ale inspekce nehodnotí. Rodiče se tak nedozví, zda děti chodí do školky rády, jestli jsou ve školce hodné paní učitelky nebo jak školka spolupracuje s rodiči.

Tuto situaci se před půl rokem rozhodla změnit maminka z Ostravy, která po nepřijetí svého syna do mateřské školy založila stránky www.topskolky.cz, na kterých mohou rodiče mateřské školy hodnotit, přidávat k nim své komentáře a sdílet tak své zkušenosti s ostatními rodiči. O stránky je ze strany rodičů velký zájem. Počet návštěv webu během půl roku překročil hranici 30 tisíc návštěvníků. Stránky aktuálně obsahují přes 930 hodnocení a 450 komentářů rodičů. Stránky také vyhráli 3. místo v soutěži T-mobile Rozjezdy roku 2013 v Moravskoslezském kraji. 

Zdroj: www.topskolky.cz

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru