Top školky | Blog
Piknik na sněhu si Vaše děti určitě zamilují

Piknik na sněhu si Vaše děti určitě zamilují

4. 12. 2017 | Radosti Sdílet na Facebooku

Příroda si na pestrobarevný podzimní šat přehodila bílou pelerínu a předala zimě vládu do jejích rukou. Ta tam je doba celodenních výletů s batohem zásob na zádech nebo piknikových košů na louce v parku. Nebo ne? 

Zkuste si vyrazit na vaše oblíbené místo k lesu, na paseku blízko krmelce nebo v případě nouze do parku právě v době, kdy je pokryje vrstva sněhu. Běžnou procházku spojte s nevšedním stolováním a dětskou zábavou. Probuďte svou fantazii a prožijte společně se synem nebo dcerou zážitky, na které se hned tak nezapomíná!


Připravte zimní piknik se vším všudy!

Sníh je vynikající materiál, který vám může splnit i ty nejbláznivější nápady, jaké se vám v hlavě vyrojí. A zdarma. Využijte ho při samotném stolování i hrách, které si naplánujete.

Oznámit doma dětem jen tak, že v neděli odpoledne jdeme jíst ven, by byl velký hřích. Místo toho celý týden mluvte o velkém překvapení a tvařte se tajemně. Nebo naopak vyhlaste plán výpravy, přidělte členům rodiny různé role a pověřte své potomky drobnými úkoly.


Co nesmíte podcenit?

Výběr správného místa

Ideálně louka s přilehlým kopcem na odlehlém místě, ale zase ne tak daleko, abyste rodinu uondali už cestou tam. Prostě, aby tam nebyli žádní lidé, ale spousty neuváleného sněhu.

Oblečení a obutí

Mokro a zima bude váš hlavní nepřítel, kterého nesmíte podcenit. Náhradní rukavice jsou samozřejmostí. Mějte na paměti, že malé děti nemají ještě tak dobře seřízenou termoregulaci a nevydrží to, co dospělý.

Vzít s sebou sáně nebo boby

Dětský klouzavý dopravní prostředek využijete nejenom k zábavě, ale jako ideální vozík pro nezbytné piknikové potřeby a znavené děti na cestě zpět.

Jídlo a pití

Ideální pokrm pro vaši zimní akci je teplá polévka. Jestliže ji nemáte jak přepravit nebo tomuto druhu jídla neholdujete, nevadí. Připravte třeba sýrové sendviče nebo jako milovníci masa udělejte kopu malých řízečků. K tomu termosku teplého čaje pro děti a horké svařené víno pro dospělé. Na chuť zabalte něco sladkého, třeba muffiny nebo štrudl. Hlavně nezapomeňte na dobrůtky pro zvířátka!


A pak už to bude jenom o vaší představivosti a chuti se stát na chvíli zase dítětem.

Určitě si postavíte ze sněhu piknikový stůl a na něm bude ve sněhové lampičce hořet vámi donesená svíčka. K němu kostky na sedění nebo si vydlabete luxusní křesílka. Možná, že u nich bude stát i sněhový pejsek nebo malý medvěd. Anebo vás opodál bude hlídat veliký lesní sněhulák.

Až se osvěžíte dobrým čajem a nakopnete síly zimní hostinou, vydejte se za stopami lesních zvířat. Nebo prožijte naplno bojovou koulovačku. Zahrajte si na schovávanou mezi stromy, zkuste se šiškou nebo kamínkem strefit do sněhového terče, zahrabejte pár předmětů a nechte je dětmi hledat, soutěžte, kdo postaví nejvyšší sloup, zapřáhněte se na chvíli do saní, válejte sudy, plazte se k vytčenému cíli, skákejte do dálky nebo plňte v lese bobříka mlčení a nasávejte společně ticho a čerstvý vzduch.

Prostě blbněte jako děti a užívejte si každou minutu. Pokud si dáte záležet a kromě jídla a her přidáte ještě smích a časté objetí, máte zaručeno, že už na zpáteční cestě domů uslyšíte: „Tati, mami a kdy tu půjdeme zase?“

Komentáře (0)

Zatím tu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Nová hodnocení

Nejnovější hodnocení našich školek

Přihlásit se do newsletteru